субота, 11 квітня 2020 15:28

США занепокоєні здоров'ям кримських політв'язнів - заява в ОБСЄ

США занепокоєні здоров'ям кримських політв'язнів - заява в ОБСЄ
У Сполучених Штатах висловили занепокоєння станом здоров'я ув'язнених Росією кримських татар. Фото osce.usmission.gov

У Сполучених Штатах висловили занепокоєння станом здоров'я незаконно ув'язнених Росією кримських татар. США та інші держави-учасниці щотижня спостерігають за зловживаннями російською окупаційною владою, включаючи цькування, свавільне арешт та затримання та катування. Про це йдеться в заяві місії США при ОБСЄ.

"Ми стурбовані станом здоров'я усіх кримськотатарських політичних в'язнів, які перебувають у Росії. Щонайменше у двох бранців виявили симптоми Covid-19, але їм не надається належне медичне лікування, зокрема лідерові руху "Кримська солідарність" Серверу Мустафаєву", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти не готові захистити людей від епідемії

Також місія США при ОБСЄ стурбована повідомленням про те, що окупаційна влада порушила нову кримінальну справу проти глави кримськотатарського Меджлісу Рефата Чубарова за нібито "розпалювання масових заворушень". У США переконані, що Чубаров мирно протестував проти захоплення Росією Криму.

США підтверджують просту істину: Крим залишається невід'ємною частиною України, незважаючи на порушення Росією територіальної цілісності її суверенного сусіда та безрезультатні спроби виправдати своє порушення міжнародного права.

Крим не готовий до реагування на виклики Covid-19. Медична система абсолютно не готова до реагування на виклики хвороби.

Зараз ви читаєте новину «США занепокоєні здоров'ям кримських політв'язнів - заява в ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі