пʼятниця, 05 листопада 2021 14:46

США обіцяють $10 млн за інформацію про хакерів DarkSide

США обіцяють $10 млн за інформацію про хакерів DarkSide
Оголошення про винагороду також опублікувало посольство США в Україні. Фото: Reuters

Уряд Сполучених Штатів Америки пообіцяв до $10 млн винагороди за інформацію про групу хакерів DarkSide, які створили однойменну програму.

На сайті Держдепу США зазначили, що DarkSide стояла за атакою у травні цьогоріч на найбільший паливний трубопровід країни Colonial Pipeline.

"Тим, хто допоможе встановити особу чи місцезнаходження ключової фігури або одного з лідерів DarkSide обіцяють $10 млн. До $5 млн дадуть за дані, які дозволять заарештувати чи затримати в будь-якій країні одного з хакерів DarkSide", - йдеться в повідомленні.

Оголошення про винагороду також опублікувало посольство США в Україні. Інформацію про хакерів можна передати телефоном або через сайт Федерального бюро розслідувань США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили хакерів ФСБ, які скоїли тисячі кібератак на держоргани України

У Вашингтоні та ще 17 штатах оголосили надзвичайну ситуацію через масштабну хакерську атаку на найбільший трубопровід США Colonial Pipeline 7 травня. Компанія повідомила, що перекрила трубопровід на дистанції майже 9 тис. км у відповідь на кібератаку. Мережа Colonial Pipeline забезпечує доставку 45% усього палива на східному узбережжі країни. Зокрема, у штат Нью-Йорк і його найбільші аеропорти.

Хакерське угруповання DarkSide, яке повʼязують з Росією, отримало після зламу найбільшого в США паливного трубопроводу Colonial Pipeline $90 млн викупу в біткоїнах з 47 криптогаманців.

Зараз ви читаєте новину «США обіцяють $10 млн за інформацію про хакерів DarkSide». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі