пʼятниця, 03 вересня 2021 02:56

США не допомагатимуть провінції Панджшер, яка протистоїть "Талібану"

США не допомагатимуть провінції Панджшер, яка протистоїть "Талібану"
Ахмад Масуд не отримає допомоги від США. Фото: Twitter/awmasoud

У Пентагоні не збираються надавати військову підтримку силам, які ведуть збройну боротьбу проти руху "Талібан" в афганській провінції Панджшер.

"Військова операція США в Афганістані завершена", — заявив представник американського військового відомства Джон Кірбі, відповідаючи на запитання про те, чи будуть військові США якось підтримувати противників талібів, повідомляє АР.

У Панджшері проти талібів веде боротьбу Фронт національного опору Афганістану. Раніше його представники повідомили про загибель 350 талібів за чотири дні боїв за Панджшерську долину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таліби почали захоплення останньої провінції Афганістану, яка їм не належить

Бойовики "Талібану" штурмують регіон з двох основних напрямків — з боку долини Андараб в провінції Баглан і міста Гульбахор в провінції Парван.

До талібів, які ведуть наступальну операцію на Панджшер, приєдналися бойовики руху "Аль-Каїда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Врятуйте мене й родину" - перекладача, який колись допоміг Байдену, лишили в Афганістані

Панджшер - єдина провінція, яка залишилася непідвладна "Талібану". Саме тут Ахмад Масуд - син легендарного екс-міністра оборони Афганістану Ахмада Шаха Масуда закликав зібратися всіх, хто готовий чинити опір талібам.

В "Талібан" заявили, що оточили Панджшер. Таліби доклали багато зусиль для переговорів з лідерами опору, проте вони були безрезультатні.

Зараз ви читаєте новину «США не допомагатимуть провінції Панджшер, яка протистоїть "Талібану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі