вівторок, 04 липня 2023 07:52

США навчилися подавляти сигнали супутників РФ

США навчилися подавляти сигнали супутників РФ
У США космос вважають областю бойових дій. Фото: L3 Harris Technologies

Сполучені Штати Америки знайшли спосіб придушити сигнал китайських і російських космічних супутників.

Проєкт під назвою Meadowlands, розроблений L3 Harris Technologies, мав запрацювати ще торік, пише Bloomberg. Терміни перенесли, тож він побачить світ у 2024 році.

"Космічні сили оголосили про намір виробити до 30 одиниць. Технічні проблеми, які виникли під час випробувань і потребували доопрацювання вузлів, були вирішені. Програма переходить до завершальних етапів інтеграції та тестування", – сказано в повідомленні.

Хоча військові чиновники відкрито повідомляють про наступальні можливості Китаю і Росії, вони неохоче розкривають свої методи захисту супутників США від потенційних атак у космосі.

"Компанія працювала з командуванням над збільшенням кількості випробувань, щоб гарантувати, що глушник буде надійним у експлуатації та знизить ризики", – заявив генеральний менеджер L3 Harris Чарльз Кларксон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали актуальні карти війни в Україні

Нова система РЕБ являє собою поліпшену версію системи придушення супутникового сигналу. Її перевага полягає в компактності, високій швидкості розгортання і збільшенні пропускної здатності сигналу. Ця система протидіятиме дії російських і китайських супутників. Останніх у космосі аж 700. За підрахунками Космічних сил, половина з них відстежує дії США і союзників.

У США космос вважають областю бойових дій. Згідно з оцінкою ЦРУ, Китай володіє зброєю для атак на супутники, які належать американцям та їхнім союзникам.

Колишній президент Росії, а нині заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив про готовність РФ до "розумних компромісів" у повномаштабній війні. Водночас він додав, що ще одним із можливих шляхів вирішення "конфлікту" може стати Третя світова війна, яка призведе до "ядерної зими, де не буде переможців".

Зараз ви читаєте новину «США навчилися подавляти сигнали супутників РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі