середа, 14 серпня 2019 11:51

США хоче розгорнути ракети в Азії

  США планує розгорнути ракети в Азії. ФОТО: ФАН
США планує розгорнути ракети в Азії. ФОТО: ФАН

Уряд США консультується зі своїми союзниками щодо планів розгортання ракет середньої дальності в Азії. Китай обіцяє відповісти на це контрзаходами.

Вашингтон заявив, що планує розмістити таку зброю в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні після виходу США з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД), передає АР.

У свою чергу, заступник Держдепартаменту з питань контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Андреа Томпсон заявила, що уряди приймуть рішення про розміщення таких ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп: Влада Китаю стягує війська до кордону з Гонконгом

"Будь-яке рішення щодо цього регіону буде прийнято в рамках консультацій з нашими союзниками, це не одностороннє рішення США", — сказала вона.

Згідно з договором про взаємну оборону Японія, Південна Корея та Австралія вважаються головними кандидатами на ракетну базу, хоча Пекін попередив, що будь-яка країна, яка прийме таку угоду, зіткнеться з відплатою.

Спільне підприємство "Укроборонпрому" і турецької компанії Baykar Defence вже має в роботі 4 проекти з виробництва озброєння та військової техніки.

Зараз ви читаєте новину «США хоче розгорнути ракети в Азії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі