субота, 03 серпня 2024 01:56

США готуються дати відсіч Ірану у відповідь на погрози атакувати Ізраїль

США готуються дати відсіч Ірану у відповідь на погрози атакувати Ізраїль
США відправлять бойові літаки на Близький Схід. Фото: The New York Times

Сполучені Штати готуються направити додаткові бойові літаки на Близький Схід у відповідь на погрози Ірану атакувати Ізраїль.

Кількість літаків для відправки наразі обговорюється. Про це пише The New York Times, посилаючись на інформацію американських посадовців.

Один зі співрозмовників видання заявив, що американські сили в регіоні мають намір вжити "необхідних заходів", щоб підвищити боєздатність і захистити американських військових та союзників від будь-яких загроз з боку Ірану чи угруповань, які підтримує Тегеран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще не пекло. Чи вдасться уникнути великої війни на Близькому Сході

Найближчим часом операцію офіційно схвалять високопосадовці, включаючи міністра оборони Ллойда Остіна.

Чиновники також заявили, що США прагнуть "відкалібрувати" свої дії, щоб якнайшвидше відправити достатню кількість потрібних типів літаків для захисту Ізраїлю, не створюючи при цьому враження ескалації конфлікту.

Речниця Пентагону Сабріна Сінгх у п'ятницю, 3 серпня, порушила питання про ймовірність того, що Сполучені Штати також можуть надіслати додаткові війська в регіон. Така підтримка, за її словами, матиме оборонний характер.

Вона сказала, що під час телефонної розмови Остіна зі своїм ізраїльським колегою Йоавом Галлантом у п'ятницю вранці міністр оборони пообіцяв, що Сполучені Штати допоможуть Ізраїлю в його захисті.

"Ми будемо посилювати захист наших сил в регіоні", – сказала вона.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що Іран вважає своїм обов'язком помститися за вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії.

Деякі повідомлення свідчать про те, що Ісмаїл Ганія був убитий під час авіаудару ЦАХАЛ по резиденції у Тегерані.

Помститися також пообіцяв син ліквідованого Ізраїлем лідера ХАМАС Абдул Салам. За його словами, палестинці "боротимуться, доки не буде досягнута свобода".

Зараз ви читаєте новину «США готуються дати відсіч Ірану у відповідь на погрози атакувати Ізраїль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі