субота, 05 лютого 2022 01:01

США готують санкції проти оточення Путіна

США готують санкції проти оточення Путіна
Псакі розповіла про антикремлівські санкції. Фото: ЕРА

Сполучені Штати готові ввести санкції щодо ближнього кола президента РФ Володимира Путіна, якщо атака на Україну продовжиться. Робота ведеться в Сенаті.

Про це сказала на брифінгу прес-секретаря Білого дому Джен Псакі, повідомляє РБК-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції готові - Джонсон із Києва пригрозив росіянам

"Особи, яких ми ідентифікували, входять до найближчого оточення Кремля або знаходяться поруч з ним і грають роль у прийнятті урядових рішень. Ми розробили конкретні санкційні пакети як для російських еліт, так і для членів їхніх сімей", - заявила вона.

Введення санкцій не є для адміністрації чимось "принциповим".

"Ми вже підготували руйнівний пакет санкцій - економічних санкцій, які матимуть величезний вплив на російську економіку. Це не вимагає дій Конгресу, але ми, звичайно, тісно з ними співпрацюємо", - сказала Псакі.

ЄС підготував пакет "жорстких і комплексних" санкцій проти Росії на випадок, якщо Кремль вдасться до нової агресії проти України.

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вони включають обмеження на доступ до іноземного капіталу та контроль експорту.

Санкції можуть серйозно зачепити близьке оточення Путіна й олігархів.

Зараз ви читаєте новину «США готують санкції проти оточення Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі