неділя, 13 червня 2021 14:40

Що Путін хоче від Байдена

Що Путін хоче від Байдена
Володимир Путін озвучів очікування від зустрічі з Джо Байденом.Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін озвучів свої головні очікування від зустрічі з президентом США Джозефом Байденом.

Про це в неділю 13 червня пише Інтерфакс.

"Відновити наші особисті контакти, відносини, налагодити прямий діалог, створити реально функціонуючі механізми по тих напрямках, які представляють взаємні інтереси, такі є, я вже про це говорив", - сказав очільник Російської Федерації.

Та зауважив, що "американська сторона теж про це ж говорить", адже низка питань представляє взаємний інтерес для лідерів двох країн: це стратегічна стабільність, регіональні конфлікти, природоохоронні заходи, "турбота про екологію в цілому і в глобальному сенсі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден дав жорсткий сигнал Путіну

"До слова, і в області економіки теж взаємна зацікавленість є. Багато компаній американські хочуть працювати у нас, їх "за вуха" витягують з нашого ринку, вони поступаються місцем конкурентам. Це що, йде хіба на користь американській економіці? Одним словом, є, про що говорити. Якщо ми після цієї зустрічі створимо механізми роботи по всіх цих напрямках, мені здається, було б уже добре. Можна було б сказати, що зустріч пройшла не дарма", - сказав Путін.

Президент США Джо Байден і глава Росії Володимир Путін зустрінуться 16 червня на швейцарській віллі XVIII століття, з території якої розгортається краєвид на Женевське озеро. Глави держав обговорюватимуть втручання росіян в американські вибори, російські кібератаки, порушення прав людини в Росії та агресію РФ проти України. Усі ці теми на порядку денному, відколи Байден вступив на посаду президента 20 січня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Що Путін хоче від Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі