середа, 25 жовтня 2017 11:56

Смоленська трагедія: Росія порадила видалити докази вибуху

Смоленська трагедія: Росія порадила видалити докази вибуху
Росія наполягла, щоб свідчення про вибух на борту були видалені. Фото: ТСН


Нова урядова комісія виявила в матеріалах слідства частину запису "чорної скриньки" урядового Ту-154, на борту якого загинув польський президент Лех Качинський.

Видалений за рекомендацією Росії уривок містить покази датчиків про різке підвищення температури на борту літака, спричинене вибухом, - повідомляє Gazeta Polska.

Польські експерти вважають, що раптовий стрибок температури був спричинений саме детонацією вибухового пристрою. Після нього сталася низка аварій в системах літака, що призвело до падіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексгумовали 36-ту жертву Смоленської катастрофи

Росія відразу після катастрофи зацікавилася бортовим самописцем Ту-154. Московські експерти порадили польським колегам видалити частину запису тривалістю 4,5 секунди. Цей фрагмент став останнім доказом польської сторони у розслідування причин катастрофи.

В катастрофі 10 квітня 2010 року під Смоленськом загинули всі 96 осіб, котрі перебували на борту. Польська урядова комісія відновила розслідування трагедії навесні 2016 року. Попередні експерти назвали причиною катастрофи помилку польських пілотів.

Глава Міноборони Польщі Антоні Мачаревич заявляв, що в записі одного з реєстраторів експерти знайшли момент вибуху та проводять його аналіз.

Зараз ви читаєте новину «Смоленська трагедія: Росія порадила видалити докази вибуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі