неділя, 29 листопада 2020 17:05

Смертник підірвав авто біля військової бази

Смертник підірвав авто біля військової бази
Фото: ariananews.af

В Афганістані смертник підірвав авто біля військової бази.

У результаті вибуху щонайменше 30 афганських військових загинули та ще 24 отримали поранення. Для нападу було використано військову машину Humvee, повідомляє Ariana News.

"Близько 30 вбитих і 24 поранених було прийнято в головну цивільну лікарню міста Газні після вибуху сьогодні вранці", - сказав Баз Мохаммад Хемат директор цивільної лікарні міста Газні.

Найімовірніше, що кількість загиблих зросте ще більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи випустили 20 ракет по Кабулу, є загиблі

"Усі вбиті та поранені були військовими. У таборі розміщений батальйон Афганської національної армії (АНА). Раніше цей об'єкт належав поліції, але зараз він перетворений на батальйон АНА, і всі жертви були солдати АНА", - йдеться в повідомленні.

Наразі жодне угрупування не взяла на себе відповідальність за напад, але місцеві чиновники звинуватили в нападі бойовиків Талібану.

Провінція, де стався вибух, була ареною сильних сутичок в останні роки, коли бойовики Талібану намагалися захопити більше земель і зміцнити свої позиції в гірському регіоні.

У Кабулі внаслідок нападу на приватну школу загинули щонайменше 24 людини, ще понад 50 - отримали поранення. Переважна більшість загиблих - молоді люди віком від 15-ти до 26 років.

Зараз ви читаєте новину «Смертник підірвав авто біля військової бази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі