середа, 21 грудня 2022 08:48

Смертельний землетрус сколихнув Каліфорнію: перші фото та відео
12

У Сполучених Штатах Америки стався потужний землетрус магнітудою 6,4 бала за шкалою Ріхтера. Він зруйнував будинки та дороги на крайньому північному узбережжі Каліфорнії, а також пошкодив інженерні комунікації.

Внаслідок стихійного лиха тисячі мешканців залишилися без водопостачання та електрики. Щонайменше 12 людей було поранено, а ще двоє померли під час надання невідкладної медичної допомоги одразу після землетрусу, повідомляє Reuters.

"Підземний поштовх, який стався 20 грудня о 2:30 за тихоокеанським часом, був зосереджений за 215 миль (350 км) на північ від Сан-Франциско на узбережжі округу Гумбольдт. Цей регіон відомий відносно частою сейсмічною активністю, хоча останній землетрус викликав більше руйнувань, ніж інші за останні роки", ‒ йдеться у повідомленні.

У Каліфорнії стався потужний землетрус
Фото: eastnews.ua
У Каліфорнії стався потужний землетрус
У Каліфорнії стався потужний землетрус
У Каліфорнії стався потужний землетрус
У Каліфорнії стався потужний землетрус

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японію накрила потужна негода: перші подробиці та фото

Землетрус викликав пожежу, розірвавши газопровід водонагрівача, і призвів до обвалення як мінімум двох інших будівель. Вогонь швидко загасили, пожежники врятували мешканця, який виявився заблокованим у будинку.

Понад 20 будинків пошкоджені настільки, що визнані непридатними для проживання. Більшість пошкоджень сталося в місті Ріо-Делл із населенням 3,4 тис. людей. Водночас близько 79 тис. будинків та підприємств по всьому округу залишилися без електрики відразу після землетрусу.

Геологічна служба США повідомила, що поштовхи від землетрусу у вівторок відчувалися навіть у районі затоки Сан-Франциско. Найсильніший афтершок був магнітудою 4,6.

Поблизу столиці Індонезії 21 листопада стався потужний землетрус магнітудою 5,6 бала за шкалою Ріхтера. Відомо про щонайменше 46 загиблих та 700 поранених на острові Ява.

На острові Ява сталося виверження найвищого вулкана в Індонезії Семеру. Вулкан викинув стовп попелу і диму на висоту в 1,5 км.

Зараз ви читаєте новину «Смертельний землетрус сколихнув Каліфорнію: перші фото та відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі