вівторок, 29 серпня 2023 22:22

Наступним після Пригожина може "зникнути" Кадиров – опозиціонер пояснив чому

Наступним після Пригожина може "зникнути" Кадиров – опозиціонер пояснив чому
Президента Чечні Рамзана Кадирова можуть ліквідувати, як і ватажка бойовиків Євгена Пригожина. Фото: Getty Images

Президента Чечні Рамзана Кадирова може спіткати та ж доля, що і ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, якого вбили.

Тому що Кадиров – один з найбільших противників російської державності". Про це сказав російський опозиційний політик і колишній депутат держдуми Дмитро Гудков в інтерв'ю антикремлівському каналу "Неста".

"У Кадирова є своя армія, яка добре підготовлена. І Кадиров має великий вплив за межами апарату безпеки", – сказав Гудков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніж у спину": Кадиров прокоментував бунт Пригожина й обрав сторону Путіна

Крім того, Кадиров довгий час вважався союзником Пригожина і підтримував його в кампанії проти Міністерства оборони Росії. Як колишній антикремлівський повстанець під час чеченської війни, він досі не подобається багатьом у російському владному апараті, зауважив опозиціонер. Він нагадав, що Кадиров навіть хвалився, що вбивав російських солдатів у попередні роки.

"Поки що Путіну вдалося інтегрувати чеченців у російські силові структури. Але Путін перестав грати роль арбітра між різними кремлівськими угрупованнями. Точніше, він більше не справляється з цією роллю. Конфлікти витікають назовні", – сказав Гудков.

Так звані "силовики", інсайдери російського апарату безпеки, є особливою скалкою в боці чеченців. За словами Гудкова, між ними і Кадировим незабаром виникне відкритий конфлікт. Існує також загроза ескалації між російською розвідкою ФСБ і міністерством оборони.

В Тверській області РФ 23 серпня розбився бізнес-джет ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Загинули всі пасажири. Серед них був і сам Пригожин.

Серед уламків і тіл знайшли його телефон.На борту літака Пригожина, що впав, був також і його заступник – нацист Дмитро Уткін.

Тіло Євгена Пригожина офіційно упізнано в морзі.

Зараз ви читаєте новину «Наступним після Пригожина може "зникнути" Кадиров – опозиціонер пояснив чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі