четвер, 02 вересня 2021 16:00

Школяр указав на помилку Путіна, коли той говорив про війну: учня звинуватили в нахабстві

Школяр указав на помилку Путіна, коли той говорив про війну: учня звинуватили в нахабстві
Путін оконфузився під час відкритого уроку у Владивостоці, проте його поправив учень. Фото: Reuters

1 вересня у Владивостоку президент Росії Володимир Путін поспілкувався зі школярами, переможцями різних конкурсів і олімпіад. На зустрічі Путін осоромився та переплутав Північну війну із Семирічною.

Про це повідомило видання Medusa.

"Петро Перший Семирічну війну почав? Він зі шведами сім років воював? І взагалі, битва під Полтавою? Ви уявляєте, де Швеція й де Полтава?", - заявив Путін про те, що Петро Перший воював зі Швецією під час Семирічної війни.

Школяр із Воркути Никанор Толстих дочекався закінчення відповіді президента на своє запитання і виправив його. Хлопець нагадав, що війна називалася Північною і тривала 21 рік.

Путін погодився, що помилився. "Дякую за виправляннячко", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна відхрещуються від зустрічі із Зеленським: вигадали умови

Після інциденту дії школяра прокоментувала директорка школи Юлія Рябцева. Причина такої поведінки учня - його юний вік і "певний рівень нахабства", зазначила вона.

"Напевно, це поєднання кількох чинників. Молодості, коли ще бракує спілкування з людьми, які мають положення в суспільстві, і здорових амбіцій, завдяки яким Никанор досяг результатів. Мій вік уже не дозволив би мені ось так спілкуватися із президентом", - прокоментувала Рябцева.

Рябцева також поскаржилася, що люди тільки з роками починають розуміти, що "скромність має бути, щоб не виправляти Володимира Володимировича". Водночас вона назвала Толстих "зоряним і хорошим хлопчиком".

Папа Римський Франциск помилився й замість цитування канцлерки Німеччини Анґели Меркель навів слова президента Росії Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Школяр указав на помилку Путіна, коли той говорив про війну: учня звинуватили в нахабстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі