вівторок, 17 квітня 2018 17:06

Скандальний політик очолив уряд Вірменії

Скандальний політик очолив уряд Вірменії
Серж Сарґсян був президентом країни з 2008 по 2018 рік. Фото:haynews.am

Парламент Вірменії обрав колишнього президента Сержа Сарґсяна на посаду прем'єр-міністра країни. В цей час під вікнами парламенту протестувальники оголосили ненасильницьку революцію.

За Сарґсяна проголосували 77 депутатів Національних зборів, проти - 17, повідомляє Newsam.

Він став першим прем'єром після змін у конституції країни. За новим основним законом, Сарґсян є найвпливовішою особою у державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка хочуть узаконити корупцію

17 квітня в очікуванні виборів активісти оточили будівлі Генпрокуратури, Центрального банку, Касаційного суду, комітету держприбутків і новий корпус уряду. Там розташовані кілька міністерств, зокрема міністерство закордонних справ і міністерство юстиції. Закликали співробітників міністерств до страйку.

Організатор протестів - опозиціонер Нікол Пашинян - анонсував масштабну акцію протесту на вечір 17 квітня біля головної будівлі уряду. Оголосив про ненасильницьку оксамитову революцію. Вона полягатиме у мітингах та блокуваннях роботи урядових закладів. Поліція затримала його сина - Ашота Пашиняна.

За останні 10-12 років правляча верхівка Вірменії незаконно вивезла з країни $ 7,5 млрд. Одним з головних дійових осіб кримінальної Вірменії є брат президента країни Сержа Сарґсяна - Олександр Сарґсян. Він відомий тим, що вимагає від підприємців віддати 50% бізнесу. Застосовує різні засоби тиску. Особливо незговірливих партнерів усуває, - повідомляє сайт "Поистине", створений російським ісламським громадським діячем, письменником і блогером Гейдаром Джемаль.

Вранці 17 квітня поліція в столиці країни Єревані стягнула водомети і бронетехніку в наметове містечко опозиціонерів. Демонстранти блокують центр міста з 13 квітня.

За добу до того прихильники опозиції влаштували масові акції протесту. Майже повністю перекрили рух у центрі міста. Зупинили роботу трьох станцій метро. Поліція Вірменії оголосила, що всі дії активістів незаконні. Вони обмежують право громадян на свободу пересування. Увечері кількість протестувальників сягла 20 тис. чоловік і продовжує зростати, повідомляє Deutsche Welle.

"Призначення Сержа Сарґсян на посаду прем'єр-міністра - це лише привід для протестів. Основна причина - це рівень корумпованості уряду, який був і залишається і за часів Сержа Саргсян", - заявив "Голосу Столиці" політичний аналітик-міжнародник Ілля Куса.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний політик очолив уряд Вірменії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі