неділя, 20 березня 2022 09:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Сирійські найманці готові воювати проти України, чекають наказу

Сирійські найманці готові воювати проти України, чекають наказу
Жодних вказівок від керівництва щодо участі у війні в Україні не отримали, заявив сирійський командир. Фото: 24tv.ua

Частина сирійських воєнізованих формувань готові відправитися в Україну, щоб битися на боці Росії.

Вони чекають наказу. Про це повідомляє Reuters.

Командир воєнізованих національних сил оборони (NDF) Набіль Абдалла заявив, що він готовий використовувати досвід міських боїв, отриманий під час сирійської війни, щоб допомогти Росії.

"Як тільки ми отримаємо наказ від сирійського і російського керівництва, ми будемо битися в цій праведній війні. Ми не боїмося її і готові до неї, як тільки прийде наказ йти і приєднатися. Ми покажемо їм те, чого вони ніколи не бачили. Ми будемо вести вуличні війни і застосовувати тактику, яку ми придбали під час наших боїв, перемігши терористів в Сирії", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бомбив Грузію та Сирію: українці відправили до пекла ще одного російського командира

Другий командир NDF, Саймон Вакіл заявив, що не отримали жодних вказівок від керівництва щодо участі у війні в Україні.

"Ми - допоміжні сили, які билися разом з армією і з нашими російськими союзниками. Ми розгромили терористів, які вели війну в Сирії", - сказав Вакіль.

Сирія є найближчим союзником Росії на Близькому Сході, і втручання Москви в сирійську війну в 2015 році виявилося вирішальним у наданні допомоги президенту Башару Асаду в розгромі повстанських сил в анклавах на більшій частині території країни.

NDF виникли з проасадівських ополченців на початку сирійської війни і брали участь в наступальних операціях, в ході яких за підтримки російської авіації були захоплені деякі анклави, утримувані повстанцями.

За словами Експерти по Сирії кажуть, що чисельність NDF, які зараз в основному демобілізовані, обчислюється десятками тисяч осіб, і це потенційно великий резерв новобранців для Росії, якщо війна в Україні затягнеться.

Зараз ви читаєте новину «Сирійські найманці готові воювати проти України, чекають наказу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі