середа, 15 грудня 2021 20:54

Сенат США ухвалив оборонний бюджет на $778 млрд - про Україну не забули

Сенат США ухвалив оборонний бюджет на $778 млрд - про Україну не забули
США виділить Україні $300 млн допомоги. Фото: pixabay.com

У середу, 15 грудня, Сенат Сполучених Штатів Америки схвалив проєкт оборонного бюджету на 2022 рік на суму $778 млрд. Документ після кількох тижнів затримки направили на підпис президенту США Джо Байдену.

Проєкт бюджету передбачає виділення $300 млн для підтримки Україні, пише Axios.

Зазначається, що це на $50 млн більше, ніж запитував Байден, зокрема $75 млн на летальне озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США вказали Путіну два шляхи подальших дій щодо України

Водночас до проєкту бюджету не увійшла поправка, яка передбачала санкції щодо компанії-оператора Nord Stream 2 AG. Її запропонували сенатори-республіканці Боб Менендес та Джим Ріш.

Загалом проєкт закону передбачає $770 млрд на військові витрати, що на 25 млрд більше, ніж просив Байден, і приблизно на 5% більше, ніж передбачав торішній бюджет.

Він також передбачає $4 млрд для європейської оборонної ініціативи та $150 млн для співробітництва у сфері безпеки в країнах Балтії.

Щорічний оборонний законопроєкт США передбачає фінансування та визначає політику Пентагону. Він приймається Конгресом на двопартійній основі щороку протягом останніх шести десятиліть. За ухвалення документа цьогоріч проголосували 89 сенаторів, проти були 10.

Зараз ви читаєте новину «Сенат США ухвалив оборонний бюджет на $778 млрд - про Україну не забули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі