середа, 21 липня 2010 13:55

Секті Аделаджі дали мільйони на "духовний розвиток" росіян

Секті Аделаджі дали мільйони на "духовний розвиток" росіян

Влада Калінінграду виділила грант на духовно-етичне виховання у розмірі 8,7 млн. рублів громадській організації, очолюваної старшим пастором секти "Посольство Боже в Санкт-Петербурзі" Іриною Філяєвою.

У Калінінграді Філяєва є президентом організації "Центр відновлення особистості", яка і перемогла в конкурсі на надання муніципального гранту для реалізації творчих проектів і ініціатив в царині духовно-етичного розвитку в 2010 році, повідомляє в середу Сегодня.ру.

За наслідками конкурсу центру виділено 5 млн. рублів в номінації "Відродження і популяризація вітчизняних національних і культурних традицій", 2 млн. рублів в номінації "Виховання духовно-етичних початків, залучення дітей і підлітків до духовних цінностей і вітчизняної культури" і 1,7 млн. в номінації "Залучення населення м. Калінінграда до високих ідеалів російського патріотизму і гуманізму".

"Посольство Боже" - одна з харизматичних сект, що набула останнім часом особливо широкого поширення в Україні. На зборах своїх адептів представники цієї організації удаються до прийому масового гіпнозу, добиваючись у людей стану екзальтації, яка супроводжується істерією і екстазом, що сприймається ними як прояв дії Святого Духу.

Лідер секти нігерієць Сандей Аделаджа в даний час проходить в Україні по двох кримінальних справах. Одне з них стосується фінансової групи "King's Capital" (Київ), друге знаходиться у виробництві київського УБОЗ: мова йде про те, що Аделаджа за попередньою змовою зі своєю підопічною шляхом обману привертав гроші прихожан для її бізнесу.

Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Секті Аделаджі дали мільйони на "духовний розвиток" росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі