четвер, 25 січня 2024 11:53

Саудівська Аравія вперше за понад 70 років відкриє алкомагазин

Саудівська Аравія вперше за понад 70 років відкриє алкомагазин
Дипломати в цій країні роками привозили випивку як дипломатичну пошту. Фото: pixabay.com

Саудівська Аравія вперше за понад 70 років відкриє у столиці Ер-Ріяді магазин з продажу алкоголю.

Там запровадять низку обмежень, пише BBC. Він працюватиме лише для групи немусульманських емігрантів - дипломатичного персоналу.

"Новий магазин буде розташований у дипломатичному кварталі Ер-Ріяда. Його планують відкрити протягом кількох тижнів. Дипломати в цій країні роками привозили випивку як дипломатичну пошту. Посадовці Саудівської Аравії заявили, що магазин буде протидіяти "незаконній торгівлі алкоголем". У закладі дипломатам, які захочуть алкоголю, потрібно буде заздалегідь зареєструватися та отримати дозвіл від уряду, а також бути старшими за 21 рік. Крім того, у магазині потрібно були в належному одязі", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відзавтра заборонять продаж алкоголю та цигарок у дюті-фрі

Обмеження запровадять і на кількість алкоголю, який дипломати зможуть випити за місяць. Окрім того, влада країни планує створити нову нормативну базу, яка також дозволить дипломатам ввозити конкретну кількість алкоголю, щоб покласти край неконтрольованому обміну такими товарами.

Хоча в ісламі алкоголь заборонений, Саудівська Аравія до 1952 року не забороняла повністю його наявність у країні. Ситуація змінилася у 1951 році, коли принц Саудівської Аравії застрелив британського віцеконсула за те, що той відмовився налити йому ще під час вечірки. Згодом принца засудили за вбивство, а король через рік запровадив повну заборону на алкоголь.

Міністерство економіки України пропонує збільшити мінімальні ціни на алкоголь. Відомство пропонує підвищити роздрібні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби на 13%; віскі, ром та джин - на 25%; коньяк (бренді) - на 11-12%. Про це йдеться в проєкті постанови, яка розміщена на сайті відомства для обговорення.

Зараз ви читаєте новину «Саудівська Аравія вперше за понад 70 років відкриє алкомагазин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі