понеділок, 02 грудня 2019 11:50

Санкції США проти "Північного потоку-2": які компанії підпадають під обмеження

Санкції США проти "Північного потоку-2": які компанії підпадають під обмеження
Основна мета санкцій США - припинення будівництва "Північного потоку-2". Фото: rbc.ua

Санкції, які США планує запровадити до російського проекту "Північний потік-2" торкнуться різних компаній, які беруть участь в будівництві газопроводу.

За словами голови сенатського комітету з міжнародних справ Джима Ріша, під санкції може підпасти швейцарська Allseas, яка спеціалізується на укладанні під водою труб і кабелів. Під загрозою перебувають кілька німецьких компаній, які працюють з Газпромом, передає Bild.

Обмеження можуть запровадити до 25 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США заявили, що санкції для затримки "Північного потоку - 2", гальмуватимуть агресію РФ

Санкції можуть бути пов'язані з актом "Про захист енергетичної безпеки Європи". Вони в основному стосуватимуться компаній, які надають спеціалізовані судна для укладання труб.

Основна мета санкцій - припинення будівництва "Північного потоку-2".

"Північний потік - 2" - газопровід, який повинен зв'язати Росію з Німеччиною по дну Балтійського моря. Протяжність маршруту - понад 1200 км, потужність нового трубопроводу складе 55 млрд куб. газу на рік. Вартість проекту - 9,5 млрд євро, його навпіл фінансують російський Газпром і п'ять європейських компаній: англо-нідерландська Shell, німецькі Wintershall і Uniper, французька Engie і австрійська OMV.

Проти реалізації проекту газопроводу виступають США, Польща, Україна та країни Прибалтики.

Зараз ви читаєте новину «Санкції США проти "Північного потоку-2": які компанії підпадають під обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі