четвер, 07 квітня 2022 19:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія обвинуватила українських військових в обстрілі Бєлгородської області

Росія обвинуватила українських військових в обстрілі Бєлгородської області
РФ звинуватила Україну в обстрілі Бєлгородської області. Фото: ua.news

У Російській Федерації, яка веде війну проти України, обвинуватили військових Збройних сил України в обстрілі Бєлгородської області.

7 квітня Слідчий комітет країни-окупантки повідомив у Telegram, що українські військовослужбовці обстріляли територію Бєлгородської області ракетами "Точка-У" наприкінці березня.

"Справу порушено стосовно невстановлених військовослужбовців Збройних сил України у зв'язку з обстрілами українськими військовослужбовцями на території Бєлгородської області РФ", - заявили у Слідчому комітеті РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бєлгородській області біля кордону з Україною росіяни почали рити окопи

Додали, що 29 березня близько 20:00 українські військові застосували тактичний ракетний комплекс "Точка-У" та "здійснили з території Харківської області у напрямку Бєлгородської області щонайменше три пуски ракет" нібито "споряджених касетними елементами ураження".

У результаті вісім росіян були поранені, кожному - "завдано тяжкої шкоди здоров'ю". Також пошкоджено 21 одиницю техніки, а "внаслідок пожежі і подальших вибухів зруйновано склад, розгорнутий у місці тимчасової дислокації військової частини".

1 квітня в російському Бєлгороді, що біля кордону з Україною, спалахнула нафтобаза. Щонайменше двоє людей постраждали. Причини займання нафтобази невідомі. Нещодавно в цьому ж регіоні вибухнув склад із боєприпасами. Серед постраждалих - двоє працівників нафтобази, повідомив міський голова Бєлгорода Антон Іванов.

Збройні сили України не мають стосунку до вибуху й пожежі, що сталася на нафтобазі в російському Бєлгороді.

Російські ЗМІ стверджували, що ракетний обстріл Бєлгорода здійснили ЗСУ. У Міноборони України це спростували.

Президент Володимир Зеленський прокоментував вибух на нафтобазі в російському Бєлгороді й обвинувачення РФ, що причиною вибуху начебто стала атака українських вертольотів.

Зараз ви читаєте новину «Росія обвинуватила українських військових в обстрілі Бєлгородської області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі