понеділок, 07 серпня 2023 22:15

Росія і Білорусь організували нову операцію з дестабілізації в ЄС

Росія і Білорусь організували нову операцію з дестабілізації в ЄС
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін і самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: Getty Images

Російська Федерація і Білорусь організовують чергову кампанію з напливу мігрантів до Європейського Союзу через польський кордон з метою дестабілізації.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Польщі Мацей Вонсі, повідомила "Європейська правда".

Зі слів польського посадовця, ситуація хоч і "не така хаотична, як два роки тому", але все одно викликає занепокоєння.

"Ми говоримо про операцію, організовану російськими та білоруськими спецслужбами, яка стає все більш і більш інтенсивною", – сказав Вонсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Лукашенко можуть влаштувати провокацію з "вагнерівцями" – президент Литви

Керівник Прикордонної служби Польщі Томаш Прага назвав білоруські служби "злочинним угрупованням, яке керує нелегальною міграцією" і "отримує з цього величезні прибутки".

За його словами, лише цього року з Білорусі до Польщі намагались в'їхати 19 тис. мігрантів, з них чотири тисячі – за червень. Минулого року намагались в'їхати 16 тис. мігрантів.

З літа 2021 року режим Лукашенка організував гібридну міграційну кризу на кордонах європейських сусідів Білорусі, сприяючи прибуттю на кордон людей з Африки і Близького Сходу.

1 серпня у Польщу залетіли два гелікоптери з території Білорусі. Перетин кордону відбувся в районі міста Біловежі на дуже низькій висоті.

У липні прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що понад 100 "вагнерівців" перемістилися в бік Сувальського перешийка поблизу Гродна в Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Росія і Білорусь організували нову операцію з дестабілізації в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі