четвер, 14 квітня 2022 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія більше не може виробляти гіперзвукові ракети "Кинжал"

Росія більше не може виробляти гіперзвукові ракети "Кинжал"
Росія позбавлена можливості продовжувати програми виробництва сучасного озброєння. Фото: ТАСС

Росія більше не може виробляти сучасні ракети або модернізувати вже наявні.

Такими для РФ виявилися наслідки санкцій та проблеми оборонно-промислового комплексу, заявив 14 квітня керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі національного телемарафону.

"Росія позбавлена можливості продовжувати програми виробництва сучасного озброєння такі, як російський гіперзвуковий авіаційний ракетний комплекс "Кинжал". Санкції фактично позбавляють доступу до ключових елементів, які необхідні для модернізації та виробництва", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Росії розкрадали гроші, виділені на ремонт зенітних ракетних комплексів

До цього призвели також уже наявні проблеми в оборонно-промисловому комплексі РФ, такі як заборгованість перед банками і невиконання оборонного замовлення Росії ще у 2018-2019 роках.

Із окупантами не хочуть мати справу навіть Азійські країни, з якими Росія намагалася налагодити контакти.

"Скажімо так, комплектуючих, сировини і необхідних елементів для того, щоб продовжувати такі програми як з "Кинжалом" та іншою подібною гіперзвуковою зброєю тощо, Росія фактично позбавлена", - додав Мусієнко.

"Кинжал" - авіаційний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Створений на базі модернізованого далекого винищувача-перехоплювача МіГ-31 - МіГ-31К.

Про використання гіперзвукових ракет "Кинжал" в Україні окупанти заявили 19 березня. Мовляв, саме ними вони завдали ударів по підземному складу ракет та авіаційних боєприпасів у селищі Делятин на Івано-Франківщині.

Зараз ви читаєте новину «Росія більше не може виробляти гіперзвукові ракети "Кинжал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі