понеділок, 28 грудня 2020 17:06

Російські винищувачі за рік 350 разів вторглись на повітряні території НАТО

Російські винищувачі за рік 350 разів вторглись на повітряні території НАТО
Російські винищуві 350 разів незаконно перетинали повітряний простір НАТО. Фото: arms-expo.ru

Військово-повітряні сили НАТО на території повітряного простору Європи за 2020 рік 400 разів перехоплювали невідомі літаки. Близько 350 винищувачів належали Росії.

Про це повідомляється на офіційному сайті НАТО.

Російські військові літаки не подають план польоту, не зв'язуються з авіадиспетчерами. Це викликає небезпеку для цивільних літаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На повітряні території Південної Кореї вторглись російські бомбардувальники

"В останні роки ми спостерігаємо підвищений рівень російської військової авіації поблизу кордонів Північноатлантичного союзу. Ми завжди пильні. Винищувачі НАТО несуть цілодобове чергування, готові злетіти в повітря в разі підозрілих або несподіваних польотів поблизу повітряного простору наших союзників", - сказала офіційна представниця НАТО Оана Лунгеску.

Цьогоріч майже 90% вильотів військово-повітряні сили НАТО робили через підозрілі російські літаки. Це очевидне збільшення порівняно з 2019 роком. Торік винищувачі НАТО підіймались в небо близько 290 разів через російські літаки.

Зараз ви читаєте новину «Російські винищувачі за рік 350 разів вторглись на повітряні території НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі