неділя, 22 травня 2022 15:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська пропаганда запустила фейк про економіку Фінляндії

Російська пропаганда запустила фейк про економіку Фінляндії
Пропагандисти заявили, що Фінляндія проміняла НАТО на газ. Фото: eastnews.ua

Російська пропаганда запустила фейк про те, що Фінляндія проміняла російський газ на вступ до НАТО. Нібито країна планує додатково купувати газ в США за завищеною ціною.

Фейки базуються на тому, що Фінляндія начебто поспіхом вирішила вступати до НАТО, повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони.

У пропагандистських повідомленнях йдеться, що вступ Фінляндії до НАТО призведе до втрати економічної стабільності країни без дешевого російського газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна заявили про "спеціальні заходи" на вступ Фінляндії до НАТО

Насправді нейтральна Фінляндія прийняла рішення подати заявку про вступ до НАТО у зв'язку з російською агресією проти України. Щоб убезпечити себе від російського газового шантажу, країна орендувала в компанії Excelerate Energy з США плавучий термінал для видобування та виробництва зрідженого природного газу.

21 травня Росія припиняє постачати газ у Фінляндію. У Гельсінкі відмовилися платити за нього рублями. Газпром повідомив Gasum про припинення постачання газу з 7:00.

Зараз ви читаєте новину «Російська пропаганда запустила фейк про економіку Фінляндії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі