пʼятниця, 11 березня 2022 06:30

Росію та Білорусь покарають за війну в Україні - ЄС

Росію та Білорусь покарають за війну в Україні - ЄС
ЄС привітав рішення Міжнародного кримінального суду про початок розслідування. Фото: pixabay.com

Винні у розв'язанні повномасштабної війни проти України будуть покарані. Відповідати доведеться також і за удари по цивільному населенню.

Усю відповідальність за військове вторгнення понесуть Росія та Білорусь, заявили лідери країн Євросоюзу.

"Росія та її спільниця Білорусь несуть всю повноту відповідальності за цю агресію, і винні відповідатимуть за злочини, у тому числі за удари по цивільному населенню та цивільним об'єктам. У зв'язку з цим ми вітаємо рішення прокурора Міжнародного кримінального суду розпочати розслідування", - йдеться у заяві неформального саміту Європейської ради щодо ситуації в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Методи Гітлера і Сталіна": кадирівці стріляють по загарбникам, які відступають

Лідери країн Євросоюзу ухвалили рішення про визнання перспективи членства України в ЄС в ніч на п'ятницю після пʼятигодинного засідання.

У заяві також зазначають, що Євросоюз, не чекаючи на результати розгляду Єврокомісією офіційної заявки України про вступ до ЄС, швидко зміцнюватиме зв'язки Євросоюзу та України.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон. Щодня з білоруських аеродромів злітає до 20 російських військових літаків.

Зараз ви читаєте новину «Росію та Білорусь покарають за війну в Україні - ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі