понеділок, 27 липня 2020 09:55

Росії загрожує відключення від світової банківської системи - посол

Росії загрожує відключення від світової банківської системи - посол
Володимир Єльченко розповів про санкції проти Росії. Фото: Reuters

Санкції проти Російської Федерації в перспективі будуть посилюватися. Зокрема, її можуть відключити від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Це може статися, якщо Росія не припинить агресивно поводитися, зазначив посол України в Сполучених Штатах Америки Володимир Єльченко, пише РБК-Україна.

За його словами, відключення Росії від системи SWIFT вплине на економічну ситуацію у Москві і, як наслідок, досить негативно позначиться на її партнерах.

"Саме тому дуже обережна позиція у багатьох інших країн. Але якщо буде така зухвала поведінка Росії, вони дочекаються і цього (відключення від системи, - ред.)", - зазначив посол.

Єльченко додав, що досі у США обговорювали перспективу заборони регулярного авіасполучення з Росією. Також могло йтися про заморожування банківських активів деяких чиновників РФ високого рівня.

SWIFT є міжнародною платіжною системою, яка дозволяє країнам торгувати між собою. Після виключення з системи країна втрачає можливість розраховуватися безготівково, а саму готівку світ припиняє взнавати. Вона залишається валютою лише для внутрішнього користування. Крім того, всередині ізольованої країни починають рости ціни, а на низку товарів починається дефіцит.

Російські ЗМІ ще у 2018 році писали про те, що Центробанк РФ почав тестувати свою систему передачі транскордонних фінансових повідомлень і розрахунків.

Минулого тижня посли Європейського Союзу ухвалили санкції проти військової розвідки у відповідь на кібератаки.

Зараз ви читаєте новину «Росії загрожує відключення від світової банківської системи - посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі