четвер, 26 вересня 2024 06:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни після повернення з фронту ґвалтують і вбивають цивільних

Росіяни після повернення з фронту ґвалтують і вбивають цивільних
Окупанти після повернення в Росію продовжують вбивати людей. Фото: eastnews.ua

Так звані ветерани російської війни в Україні продовжують чинити злочини після повернення до РФ.

Про це у свіжому звіті повідомив Інститут вивчення війни (ISW) із посиланням на російське опозиційне видання "Верстка".

"Російські ветерани війни в Україні вбили щонайменше 242 цивільні особи і серйозно поранили ще 227 людей із моменту початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ усю ніч атакували бойовими дронами: що відомо

"Верстка" 25 вересня також написала, що російські військовослужбовці-строковики вбивають і вчиняють насильство щодо жінок частіше, ніж інші категорії російських військовослужбовців.

Водночас російська влада помилувала або умовно звільнила щонайменше 246 призовників та 180 військовослужбовців за скоєні ними злочини.

Росія створила в Китаї програму для розробки та виробництва ударних безпілотників дальнього радіуса дії для використання у війні проти України.

ІЕМЗ "Купол", дочірнє підприємство російської державної збройової компанії "Алмаз-Антей", розробило і провело льотні випробування нової моделі безпілотника під назвою "Гарпія-3" (G3) в Китаї за допомогою місцевих фахівців.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни після повернення з фронту ґвалтують і вбивають цивільних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі