четвер, 26 вересня 2024 03:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай допомагає Росії виробляти зброю для війни проти України

Китай допомагає Росії виробляти зброю для війни проти України
Китай і Росія розробили безпілотники "Гарпія-3" для війни проти України. Фото: росЗМІ

Росія створила в Китаї програму для розробки та виробництва ударних безпілотників дальнього радіуса дії для використання у війні проти України.

ІЕМЗ "Купол", дочірнє підприємство російської державної збройової компанії "Алмаз-Антей", розробило і провело льотні випробування нової моделі безпілотника під назвою "Гарпія-3" (G3) в Китаї за допомогою місцевих фахівців. Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 60% запчастин у російській зброї постачає Китай

"Купол" повідомив міністерству оборони, що він може виробляти безпілотники, включаючи G3, у великих масштабах на заводі в Китаї, щоб зброя могла бути використана в "спеціальній військовій операції" в Україні.

Дрон "Гарпія-3" здатний летіти на відстань понад 2000 км. Корисне навантаження становить 50 кг. Зразки "Гарпії" та деяких інших моделей безпілотників китайського виробництва були доставлені у Росію для подальших випробувань, знову ж таки із залученням китайських експертів.

Компанія "Купол" отримала сім військових безпілотників, виготовлених у Китаї, включно з двома "Гарпіями", у свою штаб-квартиру в місті Іжевськ. Рахунки-фактури, в одному з яких вимагається оплата в китайських юанях, не вказують дати доставлення дронів та не ідентифікують постачальників у Китаї.

Повідомляється, що доставлення зразків безпілотників компанії "Купол" було першим конкретним доказом того, що дрони, виготовлені в Китаї, були доставлені в Росію з початку великої війни в Україні.

Своєю чергою міністерство закордонних справ Китаю повідомило, що не знало про такий проєкт. У відомстві додали, що в країні введені суворі заходи контролю за експортом безпілотників.

Торік у жовтні Сполучені Штати Америки наклали санкції на 42 китайські компанії, які постачали схеми оборонному сектору РФ.

У серпні США запровадили проти РФ новий великий пакет санкцій.

Цього місяця заступник державного секретаря США Курт Кемпбелл заявив, що Китай допомагає російській військовій машині.

Зараз ви читаєте новину «Китай допомагає Росії виробляти зброю для війни проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі