середа, 15 червня 2022 09:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія заборонила в'їзд десяткам журналістів з британських авторитетних видань

Росія заборонила в'їзд десяткам журналістів з британських авторитетних видань
Росія заборонила в'їзд 29 журналістам з британських авторитетних видань. Фото: pixabay.com

У країну-агресорку Російську Федерацію заборонили в'їзд 29 представникам найавторитетніших видань Великої Британії.

Причиною назвали "викривлене" висвітлення дій Росії в Україні. Про це повідомило The Guardian.

"Включені до списку британські журналісти причетні до свідомо неправдивого та одностороннього поширення інформації про Росію та події в Україні та на Донбасі", - заявили в російському відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може залишитися без свинцевих заводів

Під заборону підпадають британські журналісти з BBC, Sunday Times, Daily Mail, Independent, Daily Telegraph, Sky News та низки інших видань. До списку також увійшли головні редактори Times, Daily Telegraph, Daily Mail та Independent.

Також чотирьом кореспондентам The Guardian, а саме, Шону Вокеру, Люку Хардінгу, Еммі Грем-Харрісон та Пітеру Бомонту та головній редакторці Кетрін Вінер, тепер заборонений в'їзд у РФ. Видання The Guardian відреагувало на таке рішення Кремля.

"Такий крок російського уряду розчаровує. І це поганий день для свободи преси. Надійна та точна журналістика зараз важливіша, ніж будь-коли. І, попри це рішення, ми продовжимо активно висвітлювати Росію та її вторгнення в Україну", - прокоментували представники ЗМІ.

Міністерство закордонних справ Росії заборонило в'їзд на територію країни 41 громадянину Канади. Про це МЗС повідомило 3 червня.

Йдеться про керівництво й членів Канадського українського конгресу, Світового конгресу українців, Української кредитної спілки, Карпатської кредитної спілки й Ради українських кредитних спілок.

Також Російська Федерація заборонила в'їзд на свою територію 963 громадянам США. Серед них президент США Джо Байден, його син Гантер Байден і держсекретар США Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «Росія заборонила в'їзд десяткам журналістів з британських авторитетних видань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі