середа, 22 лютого 2017 16:07

Росія є головною небезпекою для Європи - постпред США при ООН

Росія є головною небезпекою для Європи - постпред США при ООН

Спроби Росії дестабілізувати Україну та порушити її суверенітет і територіальну цілісність є одним з найбільш небезпечних викликів, що постають перед Європою.

Про це заявила постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі 21 лютого на засіданні Ради Безпеки ООН щодо конфліктів у Європі, передає DW.

- Більше трьох років тому українці вийшли на вулиці з протестами проти політичних переслідувань і корупції, і вони змогли створити нову Україну. Однак Росія спробувала запобігти тим змінам, яких вимагав народ України, - зазначила Гейлі.

Росія окупувала Крим і анексувала цей український регіон, наголосила вона. Крім того, Москва організувала, озброїла і фінансувала сепаратистські сили на сході України. Це "призвело до руйнівного безглуздого конфлікту, що забрав десять тисяч життів".

Визнання Росією "нашвидкуруч виготовлених" паспортів та інших незаконних документів так званих ДНР і ЛНР "стало новим ударом по мирному врегулюванню на сході України", заявила постпред США.

На її думку, заради зміцнення співпраці з Росією не можна жертвувати безпекою "європейських друзів і союзників" США. Вона закликала "поважати суверенітет України та її територіальну цілісність, повністю виконати зобов'язання за мінськими угодами і припинити окупацію Криму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий постпред США в ООН зреагувала на російську агресію

США і Євросоюз збережуть санкції доти, доки Москва не виконає зобов'язання в рамках мінських домовленостей, наголосила Ніккі Гейлі. За її словами, санкції, пов'язані з Кримом, будуть діяти доти, доки Росія не поверне контроль над півостровом Україні.

Міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем також підтвердила збереження європейських санкцій проти Росії. Вони діятимуть доти, доки РФ не поверне окупований нею Крим, заявила вона.

Зараз ви читаєте новину «Росія є головною небезпекою для Європи - постпред США при ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі