середа, 05 квітня 2023 10:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія шукає за кордоном гроші для війни проти України: британська розвідка побачила нові тенденції

Росія шукає за кордоном  гроші  для війни проти України: британська розвідка побачила нові тенденції
Росія хоче залучити іноземні кошти для фінансування війни проти України. Фото: ukrinform.ua

Росія хоче випустити частину зовнішніх боргових зобов'язань в іноземній валюті.

Це свідчить про те, що РФ очікує зовнішньої фінансової підтримки з боку іноземних держав, які вона вважає "дружніми", повідомляє у Twitter міністерство оборони Великої Британії.

Російський уряд розраховує, що інвестори з інших країн зможуть придбати суверенний борг РФ. Таким чином іноземці зможуть частково профінансувати майбутній дефіцит бюджету Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай та Росія хочуть "обійти" долар

"Такі інвестори опосередковано фінансували б вторгнення Росії в Україну. В останні місяці російські банки були основними суб'єктами, які купували російський державний борг. Однак навряд чи вони матимуть спроможність повністю фінансувати очікуваний майбутній бюджетний дефіцит", ‒ йдеться у повідомленні.

За інформацією британської розвідки, російські чиновники планують тривалу війну в Україні. Тому, ймовірно, через випуск зовнішнього боргу хочуть закрити прогалини у фінансах РФ.

"Проте, чи вдасться Росії реалізувати ці заходи, залишається незрозумілим", ‒ додають у британському міноборони.

Росія, Китай та Іран разом створюватимуть проблеми для світової безпеки протягом багатьох років. Зв'язки між Росією та Китаєм непокоять Сполучені Штати Америки. Про це заявив Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни. Окрім того, що Raiffeisen є одним із небагатьох європейських банків, які продовжують роботу в Росії, банк ще й на 200% скористався санкціями, що призвели до виходу з російського ринку його конкурентів.

Зараз ви читаєте новину «Росія шукає за кордоном гроші для війни проти України: британська розвідка побачила нові тенденції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі