пʼятниця, 01 липня 2022 21:36

Росія повністю вимикає "Північний потік"

Росія повністю вимикає "Північний потік"
З 16 червня "Північний потік" працював лише на 40% потужності. Фото: eastnews.ua

Росія повністю вимкне "Північний потік" через ремонт трубопроводу.

З 11 до 21 липня компанія Nord Stream AG тимчасово зупинить обидві нитки газопроводу "Північний потік" для планових профілактичних робіт, повідомила пресслужба оператора.

"Графік і план робіт були заздалегідь погоджені з партнерами Nord Stream AG з транспортування газу вище й нижче потоком", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акції російського Газпрому стрімко обвалилися

Тестуватимуть механічні компоненти й системи автоматизації для подальшої безпечної та надійної експлуатації газопроводу, заявили в компанії.

З 16 червня "Північний потік" працював лише на 40% потужності. Скорочення постачання відчули у Німеччині Франції, Італії та Австрії.

За словами керівництва Росії, це пов'язано з технічними проблемами. Нібито через санкції Газпрому не повернули газоперекачувальні апарати компанії Siemens. 20 червня Кремль визнав, що антиросійські санкції остаточно поховають "Північний потік".

"Північний потік-1" скоротив постачання газу через тривалий ремонт турбіни компресорної станції. Запроваджені проти Газпрому санкції не дозволяють повернути турбіну з канадського підприємства, де проводили її капітальний ремонт, у Європу.

Уряд Німеччини намагається домогтися доправлення турбіни, що застрягла в Канаді, для продовження експлуатації газопроводу. Метою переговорів Єврокомісії та канадського уряду є звільнення необхідного вузла від канадських санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Росія повністю вимикає "Північний потік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі