вівторок, 01 червня 2021 14:14

Росія поставлятиме озброєння в Білорусь

Росія поставлятиме озброєння в Білорусь
До Білорусі постачатимуть російську сучасну зброю. Фото: kremlin.ru

Росія постачатиме в Білорусь сучасне російське озброєння.

Про це заявив білоруський диктатор Олександр Лукашенко після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним 29 травня, пише "СБ. Беларусь сегодня".

За словами Лукашенка, одна з тем зустрічі з Путіним стосувалася кооперації у військово-промисловому комплексі, зокрема поставок озброєння в Білорусь. Деталями диктатор не поділився, але повідомив, що Мінськ ще має визначитися з російськими колегами, що з сучасного озброєння насамперед необхідно країні.

Лукашенко відхрестився від інформації про те, що на зустрічі обговорювали створення російських військових баз у Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Лукашенко злякалися реакції ЄС на посадку Ryanair - Меркель

"Жодних обговорень в плані перекидання Збройних сил Росії на постійній основі, створення якихось баз - про це навіть не йшлося. І це нам не потрібно. Тому що за нашою концепцією військової безпеки Союзної держави в цьому поки що немає жодної необхідності. Буде якась настороженість, бачитимемо активізацію в НАТО аж до військового конфлікту - протягом доби - бази у нас, аеродроми та інше визначені - російські підрозділи та війська будуть перекинуті в Білорусь", - заявив Лукашенко.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і президент Росії Володимир Путін провели зустріч на яхті. Лукашенко і Путін нібито досягли домовленості про відкриття нових рейсів "Бєлавіа" в російські міста і остаточно вирішили питання про перерахування другого траншу державного кредиту.

Зараз ви читаєте новину «Росія поставлятиме озброєння в Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі