середа, 10 січня 2024 17:15

Росія посилює буріння нафтових свердловин, санкції мало вплинули на це - Bloomberg

Росія посилює буріння нафтових свердловин, санкції мало вплинули на це - Bloomberg
У Bloomberg вважають, що антиросійські санкції не скоротили видобутку нафти. Фото: RTVI

Росія другий рік поспіль демонструє рекордні темпи буріння нафтових свердловин.

Це доводить її стійкість до західних санкцій, пише Bloomberg.

Відновлюється обсяг і вартість російського експорту нафти. Видобувна промисловість РФ є ключовим джерелом фінансування війни проти України.

"Росія є значно більш незалежною у сфері нафтогазових послуг, ніж заведено вважати", - сказав аналітик нафтогазового сектору московської компанії BCS Global Markets Рональд Сміт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як вести фінансову війну проти економіки Росії" – Washington Post

Активне буріння свердловин також може вказувати на деякі довгострокові проблеми. Новим проєктам легше адаптуватися до нових обставин.

"Зростання відбувається, попри тиск західних країн на енергетичну галузь країни, яка є ключовим джерелом фінансування війни. Сектор став об'єктом санкцій, починаючи від заборони імпорту та обмеження цін і закінчуючи забороною на експорт технологій", - пишуть у статті.

У виданні вважають, що вихід великих західних нафтосервісних компаній мав мінімальний вплив. У Росії залишилися їхні "дочки".

Рада Європейського союзу ухвалила дванадцятий пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів проти Росії. ЄС накладає заборону на прямий чи непрямий імпорт, купівлю або перевезення алмазів з Росії. Заборона на транзит, яка наразі застосовується до товарів і технологій подвійного призначення, що експортуються з ЄС до третіх країн через територію Росії, буде поширена на всі товари військового призначення.

Рада запроваджує жорсткіші правила відповідності, щоб підтримати впровадження обмеження цін на нафту та придушити обхід. Рада ЄС додала 29 нових організацій до списку тих, хто безпосередньо підтримує військово-промисловий комплекс Росії у її війні проти України.

Зараз ви читаєте новину «Росія посилює буріння нафтових свердловин, санкції мало вплинули на це - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі