пʼятниця, 08 липня 2022 19:29

Росія погрожує Литві та ЄС "жорсткими заходами" найближчими днями

Росія погрожує Литві та ЄС "жорсткими заходами" найближчими днями
Російські економічні оператори зазнають збитки через блокаду Калініграда. Фото: Мінфін

Російська Федерація погрожує Литві та Європейському Союзу відповісти на блокування транзиту Калінінграду.

У Москві вже нібито закінчили "підготовку". Про це заявила речниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова, передає російський "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокування транзиту в Калінінград: губернатор області вигадав "рішення"

"Чекати до нескінченності ми не будемо. Ще раз попереджаємо, що, якщо найближчими днями ситуація не стабілізується, то Росія вживе щодо Литви та Євросоюзу жорсткі заходи, підготовка яких вже завершена. Вирішення проблеми надто затягнулося", – заявила Захарова.

Водночас Захарова додала, що російські економічні оператори зазнають збитки через блокаду міста.

Єврокомісія підготувала документ, який може розблокувати транзит підсанкційних товарів РФ через територію блоку в Калінінград.

Російська Федерація допускає воєнне зіткнення з Литвою через санкції щодо Калінінграда. Так вони хочуть забезпечити "цілісність своєї території".

З 18 червня Литва частково заблокувала доступ Російської Федерації до Калінінградської області, зокрема забороною залізничного транзиту низки товарів через санкції ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Росія погрожує Литві та ЄС "жорсткими заходами" найближчими днями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі