понеділок, 05 серпня 2024 14:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія переслідує мігрантів з метою залучення до армії - розвідка

Росія переслідує мігрантів з метою залучення до армії - розвідка
Британська розвідка вважає, що після підписання закону практичні наслідки для російського призову в армію, ймовірно, будуть обмеженими. Фото: pixabay.com

У Російській Федерації почали переслідувати мігрантів з метою залучення до армії. 31 липня Держдума РФ затвердила законопроєкт, що передбачає позбавлення громадянства "натуралізованих" громадян у разі їхньої неявки на військову службу.

Після підписання закону практичні наслідки для російського призову в армію стануть обмеженими, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

"Співавтором законопроєкту став спікер Держдуми В'ячеслав Володін, що свідчить про підтримку цієї ініціативи Кремлем. Незалежні російські ЗМІ продовжують повідомляти про переслідування мігрантів правоохоронними органами, зокрема з метою їхнього залучення до армії. Новий закон надає ще одну форму правового примусу в цьому відношенні", - звітує британська розвідка.

Цей закон також слід розглядати у контексті дедалі більших антимігрантських настроїв, що розпалюються деякими членами російського уряду. Особливо щодо вихідців із Центральної Азії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіну треба п'ять років, щоб захопити чотири області - Генштаб Великої Британії

"Такі настрої та риторика помітно посилилися після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Імовірно, як частина спроби створити додаткові джерела легітимності уряду перед обличчям великих втрат і зниження рівня життя", - йдеться в повідомленні.

Уряд Російської Федерації розробляє систему запобігання виїзду з країни мобілізованих і потенційних призовників у російську армію. Росія щорічно проводить два призови на військову службу, щорічно закликаючи понад 250 тис. осіб для проходження року обов'язкової військової служби, повідомило раніше Міністерство оборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Росія переслідує мігрантів з метою залучення до армії - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі