четвер, 25 липня 2024 12:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Путіну треба п'ять років, щоб захопити чотири області - Генштаб Великої Британії

Путіну треба п'ять років, щоб захопити чотири області - Генштаб Великої Британії
Росії знадобиться п'ять років, щоб захопити чотири українські області. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Якщо Росія продовжить діяти, як зараз, її військам, імовірно, знадобиться п'ять років, щоб "торувати шлях" до повного захоплення лише чотирьох областей України, втративши при цьому до 1,8 млн солдатів убитими і пораненими.

Мінімальна мета РФ повністю окупувати Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області, заявив начальник Генерального штабу Великої Британії Ролі Вокер, передає Sky News.

"Якщо вони будуть продовжувати в тому ж дусі, то росіянам, ймовірно, знадобиться п'ять років, щоб прокласти собі шлях до своїх мінімальних цілей в чотирьох областях. За нинішніх темпів втрат убитими і пораненими, це, ймовірно, значно перевищує 1,5 млн осіб - втрат - для досягнення цієї мети з незліченними мільярдами втраченої техніки. У тривалій війні немає переможців. Вона лише призведе до спустошення для обох сторін і втрачених поколінь", - сказав він.

При цьому Вокер наголосив, що російський диктатор Володимир Путін обов'язково повинен зазнати поразки, інакше під загрозою опиниться ширша система безпеки, яка захищає НАТО - справжню мету його агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони Великої Британії заявив про плачевний стан армії

"Війна почалася в Україні, тому РФ повинна зазнати поразки в Україні, інакше куди вона піде далі?. Велике питання також полягає в тому, чи зможуть українські збройні сили втримати оборону. Я думаю, що дилема лежить у російському режимі. У Росії має бути більше причин для занепокоєння, ніж втрата більшої частини населення від 1,5 до 1,8 млн людей через шматок України, зважаючи на те, як розвивається світ", - підкреслив посадовець.

Генерал відкинув початкові амбіції, які, на думку західних союзників, мав Путін.

"Вони полягали у захопленні всієї України за допомогою лише 160 тис. військових протягом шести тижнів. Це була теорія швидкої війни, за яку ми заплатили невеликими силами з невеликою допомогою", - сказав він, маючи на увазі зброю і засоби, надані українським військам більш ніж 50 країнами, зокрема Великою Британією.

Росія може вийти з вторгнення в Україну дуже небезпечною.

"Тому я думаю, що в цьому сенсі важко зрозуміти, як це відбувається на користь РФ. Але, можливо, їхні розрахунки відрізняються від наших. Армія Великої Британії також повинна бути готова через три роки вести війну проти осі потрясінь - Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї", - сказано в заяві.

Путін бажатиме відплати країнам, які підтримали Київ.

"Річ у тому, що коли ви думаєте, що вони впали, вони з ревом повернуться, щоб помститися", - додав генерал.

На думку НАТО, Росія пристосувалася до життя в умовах воєнної економіки і готова воювати щонайменше 3-4 роки, тому партнери України зосереджені на довгостроковій підтримці.

Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам значних втрат в техніці та живій силі, виснажують наступальний потенціал ворога вздовж всієї лінії фронту та у тилу. Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1230 осіб. Також українські воїни знешкодили 11 танків, 26 бойових броньованих машин, 45 артилерійських систем, два засоби ППО, 66 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 79 автомобілів та 11 одиниць спеціальної техніки.

Зараз ви читаєте новину «Путіну треба п'ять років, щоб захопити чотири області - Генштаб Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі