вівторок, 06 серпня 2024 01:30

Росія перекинула до Ірану "Іскандери" - ЗМІ

Росія перекинула до Ірану "Іскандери" - ЗМІ
Росія перекидає до Ірану озброєння. Фото: mil.in.ua

Росія екстрено передала Ірану додаткову зброю.

Йдеться про оперативні ракетні комплекси "Іскандер" та комплекси радіоелектронної боротьби "Мурманск-БН". Про це повідомила ізраїльська служба новин "14 каналу".

Військово-транспортні літаки Ил-76 здійснили з РФ до Ірану низку рейсів.

Повідомлення про передачу зброї з'явилися на тлі погроз Ірану завдати удару по Ізраїлю у відповідь на ліквідацію лідера терористичної організації ХАМАС Ісмаїла Ханії у Тегерані. Водночас як зауважило видання Defence Express, жодного зі згаданих видів озброєння та військової техніки на озброєнні Ірану немає. Також РФ навряд чи проводила підготовку іранських фахівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хотів постачати зброю хуситам - CNN

Це може свідчити про те, що техніку відправили разом із військовослужбовцями РФ, які і будуть на ній працювати. В іншому разі переміщення такого озброєння не має жодного сенсу.

"Мурманск-БН" спеціалізується на пригніченні супутникової навігації та комунікації на відстанях у нібито 5000 км. Комплекс просувається як засіб пригнічення систем зв'язку.

А от постачання ОТРК "Іскандер" у матеріалі назвали досить цікавим, адже дотепер Москва була зацікавлена в іранських ракетах, а не навпаки. Для атаки по Ізраїлю Ірану необхідні ракети із мінімальною дальністю близько 1200 км, а максимум "Іскандера" – 500 км. Тому єдиний можливий логічний варіант - передача комплексів разом з ракетами Р-500, які мають орієнтовну дальність у 1500 км.

Іран може невдовзі завдати удару по території Ізраїлю.

Лідери Ірану та "Хезболли" пообіцяли помститися за вбивства головного військового командира "Хезболли" Фуада Шукра та політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії. Іран і палестинський рух покладають відповідальність за ці дії на Ізраїль, але ізраїльська влада не визнавала і не заперечувала причетність до вбивства.

США у свою чергу нарощують сили на Близькому Сході в рамках підготовки до можливого нападу Ірану на Ізраїль, і направляють до регіону більше військових кораблів та винищувачів.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекинула до Ірану "Іскандери" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі