неділя, 23 травня 2021 19:12

Росія передала Сербії десятки танків та БРДМ

Росія передала Сербії десятки танків та БРДМ
Фото: mod.gov.rs

Росія передала Сербії 19 танків Т-72МС і 20 бронетранспортерів БРДМ-2 мс.

Про це повідомляє міністерство оборони Сербії.

"Російська сторона сьогодні передала Сербії 19 танків Т-72МС і 20 бронетранспортерів БРДМ-2 мс, разом з переданої раніше технікою тим самим завершена передача 30 танків і 30 бронетранспортерів за угодою про військове співробітництво", — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готовий обговорювати із Зеленським Крим

Церемонія передачі військової техніки відбулася у військовій частині під містом Ніш на півдні Сербії.

У ній взяли участь міністр оборони Небойша Стефановіч, начальник генштабу генерал Мілан Мойсіловіч і посол Росії Олександр Боцан-Харченко.

Восени сербські збройні сили повинні були брати участь в спільних з Росією і Білоруссю навчаннях "Слов'янська братство-2020". Однак пізніше країна відмовилася від участі. Глава сербського Міноборони пояснив таке рішення як впливом пандемії коронавірусу на економіку країни, так і позицією Бєлграда про військовий нейтралітет Сербії.

Зараз в Сербії проходять спільні з Росією антитерористичні військові навчання. В ході навчань військові відпрацюють десантування на парашутних системах "Арбалет", а потім висування до об'єкта незаконного збройного формування, його блокування та знищення.

Зараз ви читаєте новину «Росія передала Сербії десятки танків та БРДМ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі