вівторок, 06 вересня 2022 17:08

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія – ненаситна імперія" – у Польщі розвінчали міфи про "мир на московських умовах"

"Росія – ненаситна імперія" – у Польщі розвінчали міфи про "мир на московських умовах"
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький нагадав, що "Путін і Росія – ненаситна імперія". Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький нагадав країнам Євросоюзу, що трапиться у випадку повної окупації України.

Він наголосив, що Росія не зупинитися і піде війною на Захід. Про це пише Rzech Pospolita.

"Не треба обманюватися, що якщо там буде мир на московських умовах, то все добре. Тоді буде жахливо. Річ не в тім, що якщо Путін завоює Україну, то буде мир. Усе навпаки. Путін і Росія – ненаситна, колоніальна імперія. Він не має жодних думок, окрім як завоювати інші країни", – заявив Моравецький.

Польський прем'єр-міністр спрогнозував, яким може бути наступний план російських дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС підтримали ускладнення віз для росіян

"План Росії може бути такий: "Ми не можемо перемогти її на полі бою, тому що вони хоробро обороняються, і в цій обороні їм також допомагає постачання зброї з країн вільного світу, тож спробуймо заморити Україну голодом". Це може бути наступний план Путіна", – зазначив він.

Він зауважив, що Варшава не дає забути світові про війну. За його словами, польські представники на всіх міжнародних майданчиках постійно нагадують про те, що відбувається в Україні.

Попри ефект нещодавніх наступів українських сил основною метою Росії в Україні залишається наступальна операція на Донбасі.

Основними напрямками наступу на Донбасі для ворога залишаються Авдіївка під Донецьком і район в 60 км на північ навколо Бахмута. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії 5 вересня з посиланням на свої розвіддані.

Зараз ви читаєте новину «"Росія – ненаситна імперія" – у Польщі розвінчали міфи про "мир на московських умовах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі