понеділок, 30 серпня 2021 16:44

Росія намагається налагодити відносини з "Талібаном"

Росія намагається налагодити відносини з "Талібаном"
Високопосадовий російський дипломат вважає, що афганцям не потрібно нав'язувати власні уявлення про демократію. Фото: Reuters

Кремлю нібито необхідно підтримувати хороші відносини з будь-якою владою в Афганістані.

Про це заявив спецпредставник президента Росії, директор другого департаменту Азії МЗС Замір Кабулов, пише "Інтерфакс".

У Кабулі активно працює російське посольство, яке намагається налагодити стосунки з талібами, зазначив Кабулов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аеропорт Кабула обстріляли ракетами - ЗМІ

"Такі зв'язки в нас налагоджені давно. Ми продовжуватимемо роботу. Нам потрібно підтримувати нормальні відносини з будь-якою владою в Афганістані", - заявив він.

Москву турбує військово-політична ситуація в Афганістані й дотримання фундаментальних прав людини. Афганцям не потрібно нав'язувати власні уявлення про демократію, заявив спецпредставник.

"Треба враховувати специфіку, культурні й релігійні особливості афганського народу, не намагатися нав'язувати їм щось на підставі власних культурних уявлень про демократію", - прокоментував Кабулов.

США вже евакуювали з Афганістану майже 114,4 тис. осіб, зокрема іноземних громадян і афганців у групі ризику. Евакуація триває з 15 серпня. США й союзні сили мають намір завершити виведення до вівторка, 31 серпня, щоб укластися в терміни, погоджені з талібами. Після 30 серпня бойовики можуть атакувати іноземні війська в Афганістані.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається налагодити відносини з "Талібаном"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі