середа, 11 січня 2023 12:51

"Росія готувалася місяцями" - Польщу попередили про загрозу напередодні виборів

"Росія готувалася місяцями" - Польщу попередили про загрозу напередодні виборів
Росія ширитиме в Польщі пропаганду. Фото: unsplash.com

Цьогоріч у Польщі може посилитися російська пропаганда через парламентські вибори, які заплановані на осінь.

Загроз слід очікувати як у кіберпросторі, так і в пропагандистській діяльності Росії та Білорусі, повідомив урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарін в інтерв'ю PAP.

За його словами, треба враховувати, що пропаганда РФ триває довгий час, а не в період підготовки виборів чи в день голосування.

"Це події, ґрунт для яких готувався місяцями. Уже в перші місяці 2023 року спостерігатимемо посилення різної діяльності, пов'язаної з ворожим пропагандистським впливом. Досвід наших союзників і політичних друзів такий, що саме період виборчих кампаній активізує російську сторону. Хочуть вплинути на результати виборів", – додав Жарін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщу з України тікала "фанатка" Путіна й армії РФ

Своїми діями Росія намагатиметься змінити усвідомлення чи сприйняття реальності у людей.

"Росія підлаштовує інформаційний інструментарій під свої стратегічні цілі, зараз це війна проти України. Тому частина дезінформації буде пов'язана з ситуацією на фронті. Намагатимуться витіснити американські інтереси з Європи чи послабити згуртованість НАТО", – пояснив Жарін.

У Білорусі розродились черговими звинуваченнями на адресу Польщі. Приводом стали плани створення нової польської дивізії біля кордону з Білоруссю. "Агресивним кроком" назвав таке рішення державний секретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович.

Він також звинуватив Польщу та країни Балтії у тому, що вони "націлені на мілітаризацію і збільшення військової складової". Влада Білорусі розцінює це як заявку "на якусь агресію".

Зараз ви читаєте новину «"Росія готувалася місяцями" - Польщу попередили про загрозу напередодні виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі