четвер, 03 березня 2022 04:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти свідомо стріляють по цивільних об'єктах в Україні - Байден

Російські окупанти свідомо стріляють по цивільних об'єктах в Україні - Байден
Байден висловився про обстріли російських окупантів. Фото: DW.com

Президент США Джо Байден вважає, що російські сили навмисно атакують цивільні райони.

Він вважає, що руйнація цивільних об'єктів в Україні від ракет, бомб та снарядів не випадкова, пише Укрінформ.

"Цілком ясно, що вони це роблять", - відповів глава Білого дому на запитання, чи вважає він, що Росія свідомо атакує цивільні об'єкти в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер світ притягає Путіна до відповідальності - Байден

Державний секретар США Ентоні Блінкен відповів на подібне запитання. За його словами, у минулому Росія неодноразово демонструвала, що одним із методів ведення війни є абсолютне звірство.

"Це включає, як мінімум, невибіркові обстріли, а також потенційно свідомі обстріли громадянських об'єктів", - зазначив голова американської дипломатії.

Блінкен підкреслив, що Сполучені Штати дуже ретельно стежать за ситуацією та документують усі порушення для того, щоб притягнути Росію до відповідальності.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти свідомо стріляють по цивільних об'єктах в Україні - Байден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі