четвер, 26 жовтня 2017 22:22

Робот став підданим мусульманської держави

Робот став підданим мусульманської держави
Саудівська Аравія надала підданство роботу. Фото: "Сегодня"

Саудівська Аравія надала підданство роботу.

Зробила це в ході саміту "Інвестиційна ініціатива майбутнього" у Ер-Ріяді, - передає "Сегодня".

"У нас є невелике оголошення. Ми тільки що дізналися, робот Софія, сподіваюся, ви слухаєте мене, ви отримали підданство Саудівської Аравії, вперше виданий роботу", – сказав модератор панельної дискусії Ендрю Соркін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкращі та найгірші країни для життя і роботи

"Дякую королівству Саудівської Аравії. Я пишаюся тим, що мені випала честь зайняти особливе становище. Я стану першим роботом в історії, який отримав підданство", – відповіла робот.

Це крок викликав обурення громадян. Софія представляє робота-жінку і виступила на саміті без хіджабу і чоловіка-опікуна. Жінки в Саудівській Аравії не мають таких прав.

Звернули увагу на той факт, що підданство не дають трудовим мігрантам.

"Цей робот отримав громадянство Саудівської Аравії, а трудові мігранти, які все життя прожили в країні, залишаються вкрай безправними", – цитує газета журналіст Муртаза Хусейн.

Саудівський король видав декрет, згідно з яким жінки зможуть сісти за кермо, починаючи з 2018 року. До сьогодні Аравія залишалася єдиною країною, в якій жінки не могли керувати машинами. Оскільки цю заборону гостро критикують у світі, заяву про її скасування виголошував навіть міністр закордонних справ країни.

Зараз ви читаєте новину «Робот став підданим мусульманської держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі