понеділок, 26 лютого 2024 13:24

Ривок для підтримки України - у Парижі пройде з'їзд глав держав

Ривок для підтримки України - у Парижі пройде з'їзд глав держав
Представники країн обговорять допомогу Україні. Фото: Генштаб ЗСУ

У Парижі сьогодні відбудеться з'їзд близько 20 глав держав та урядів.

Вони планують створити "ривок для підтримки" України, пише Le Figaro.

Зустріч збирає президент Франції Емануель Макрон. Вона відбудеться у Єлисейському палаці. Зокрема, туди прибуде канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Польщі Анджей Дуда, а також прем'єр-міністри близько 15 країн ЄС.

Будуть представники США, Канади та глава британської дипломатії Девід Кемерон. У режимі відеоконференції виступить президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон закликав Конгрес США якнайшвидше підтримати допомогу Україні

Переговори пройдуть під час того, як підтримка з боку США блокують у Конгресі.

Крім того, окремо планують обговорити питання збільшення в кіберпросторі інформаційних атак збоку Росії.

"Йдеться про те, щоб підтвердити, що ми не втомилися, і що ми сповнені рішучості перемогти російську агресію. Ми хочемо надіслати чіткий сигнал Путіну, що він не переможе в Україні", - йдеться в повідомленні.

Палата представників Сполучених Штатів Америки вирішила піти на перерву до 28 лютого. При цьому законопроєкт щодо фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню так і не був проголосований.

Президент США Джо Байден різко висловився щодо цієї двотижневої перерви. За його словами, "нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута".

Зараз ви читаєте новину «Ривок для підтримки України - у Парижі пройде з'їзд глав держав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі