субота, 11 березня 2017 09:45

РФ спростить надання громадянства людям з "російським корінням"

РФ спростить надання громадянства людям з "російським корінням"
У Росії спростять отримання громадянства для носіїв мови. Фото: interfax.ru

Комітет Держдуми у справах національностей підтримав законопроект, який спрощує отримання громадянства РФ. Він спрямований на тих, котрі народилися в Росії або є нащадками народжених в РФ.

Автором ініціативи є перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін, повідомляє ТАРС.

Зокрема, законопроект уточнює визначення "носія російської мови".

"Запропоновано надати право пройти співбесіду на комісії з визнанням іноземного громадянина або особи без громадянства носієм російської мови не тільки тим, хто сам або його родичі по прямій висхідній лінії постійно проживають або раніше постійно проживали на території РФ або на території, яка належала до Російської імперії чи СРСР, як у нині чинному законі. А й тим, хто народився або має родичів по прямій висхідній лінії, які народилися в Росії", - пояснив Затулін.

Оновлений статус "носія російської мови" дасть можливість отримати вид на проживання в Росії без документа, що підтверджує вихід з іншого громадянства. Достатньо буде лише письмової заяви самого громадянина. Зокрема, це стосується мешканців окупованого Криму.

"Громадянам України, носіям російської мови, які перебувають в Криму, також фактично відмовлено в праві на громадянство Росії. За два роки дії норм для носіїв російської мови громадянство змогли отримати ті, хто іншого громадянства не мав", - сказав Затулін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти звільняють з роботи за український паспорт

Російська Федерація визнала дійсними на своїй території документи, що посвідчують особу, а також реєстраційні знаки транспортних засобів, видані так званими Донецькою і Луганською народними республіками. Відповідний указ підписав президент Росії Володимир Путін 18 лютого.

Зараз ви читаєте новину «РФ спростить надання громадянства людям з "російським корінням"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі