пʼятниця, 18 березня 2022 21:35

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ може застосувати хімічну чи біологічну зброю в Україні - Подоляк

РФ може застосувати хімічну чи біологічну зброю в Україні - Подоляк
Росія може застосувати хімічну чи біологічну зброю в Україні - Подоляк. Фото: pixabay.com

Через розгромні судові процеси та потужні подальші юридичні претензії Росія шукає можливість пояснити на міжнародних майданчиках криваве вторгнення в Україну.

На цьому наголошує радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

"Сьогодні, 18 березня, за ініціативою РФ відбулося невідкладне засідання Радбезу ООН з украй цинічним і фейковим порядком денним: "Щодо нових фактів військово-біологічної діяльності США в Україні". І хоча нині для будь-кого у світі зрозуміла безпідставність і брехливість усіх російських публічних заяв (і це попри феєричні витрати на лобі та пропаганду), Росія таки намагалася представити нібито нові виявлені факти, пов'язані з військово-біологічною активністю США на території України", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маріуполь ми не здамо - Арестович сказав, чи можлива деблокада міста

Росія давно не послуговується логікою, додав Подоляк.

"Тому США та абсолютно переважна частина держав-членів РБ ООН відкинула фейкові звинувачення росіян. На жаль, навіть в ООН сьогодні не виключають, що брифінг РФ стосовно біологічних лабораторій може бути одним з імовірних етапів підготовки групи "яструбів" Кремля до можливих біологічних чи хімічних операцій на території України", - зауважив він.

Москва звинуватила США у розміщенні біологічної зброї на території України. Білий дім відкинув цю заяву.

Після цього постало питання про можливу хімічну атаку з боку Росії. Водночас у Пентагоні заявили, що США не бачать ознак "неминучої хімічної чи біологічної атаки прямо зараз" на Україну.

Біологи Росії виступили проти фейків про біологічну зброю, яку нібито розробляє Україна.

Зараз ви читаєте новину «РФ може застосувати хімічну чи біологічну зброю в Україні - Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі