пʼятниця, 18 березня 2022 19:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Маріуполь ми не здамо - Арестович сказав, чи можлива деблокада міста

Маріуполь ми не здамо - Арестович сказав, чи можлива деблокада міста
Олексій Арестович заявив, що деблокади Маріуполя зараз бути не може. Фото: скріншот з відео

Про деблокаду Маріуполя Донецької області, в якому понад 350 тис. містян продовжують ховатися у сховищах і підвалах від безперервного обстрілу з боку російських окупаційних військ, поки не може бути мови.

Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович у Facebook.

"Усі крики про військову допомогу Маріуполю, про деблокаду, йдуть від тих, хто або не розуміють військову обстановку, бо вони звичайні люди і не можуть знати про військові операції, або від тих, хто дуже добре розуміють військову обстановку, але займаються чистими спекуляціями", - розпочав він.

Найближчий підрозділ ЗСУ зараз веде складні бої на північ від Волновахи, додав Арестович.

"На них наступають переважаючі сили противника і про ніяку деблокаду Маріуполя мови не може бути", - сказав радник глави ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни мужньо тримають оборону Маріуполя - заступник командира "Азову"

Інші частини українських військових знаходяться за 100-150 км від Маріуполя. Однак дістатися вони не зможуть.

"Мало того, що їм треба відбити атаки противника, та й ще після - пройти в голому степу. Там противник побудував потужну оборону. Під ударами авіації з Криму і Ростовської області, у яких "коротке плече" - нанесення удару, повернення, поповнення, знову нанесення удару", - пояснив Арестович.

Військового рішення щодо Маріуполя зараз немає.

"Є шлях політико-дипломатичного врегулювання ситуації", - додав він.

Місто Маріуполь в блокаді вже 17 діб. Більше 350 тис. маріупольців продовжують ховатися у сховищах і підвалах від безперервного обстрілу з боку російських окупаційних військ. У середньому на добу на місто скидається від 50 до 100 авіабомб. Руйнування колосальні, за попередньою оцінкою близько 80% житлового фонду міста зруйновано, з них майже 30% - не підлягає відновленню.

Зараз ви читаєте новину «Маріуполь ми не здамо - Арестович сказав, чи можлива деблокада міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі