четвер, 17 березня 2022 18:08

За добу на Маріуполь скидається від 50 до 100 авіабомб

За добу на Маріуполь скидається від 50 до 100 авіабомб
Фото: Маріупольська міська рада

Cтаном на 17 березня в Маріуполі критична ситуація.

ЗСУ продовжують тримати оборону міста та відбивати атаки ворога, що перевершує за чисельністю, інформує Telegram-канал Маріупольської міської ради.

"Місто в блокаді вже 16 діб, більше 350 тисяч маріупольців продовжують ховатися у сховищах і підвалах від безперервного обстрілу з боку російських окупаційних військ. У середньому на добу на місто скидається від 50 до 100 авіабомб. Руйнування колосальні, за попередньою оцінкою близько 80% житлового фонду міста зруйновано, з них майже 30% - не підлягає відновленню", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маріуполь - тема №1" - Арестович про фейк, що влада кинула місто на призволяще

Бої йдуть вже на околицях міста, проте українські захисники самовіддано борються за кожну вулицю.

"За останні дві доби маріупольці почали виїжджати на особистому транспорті з міста у бік Бердянська та потім на Запоріжжя. Загалом близько 6500 легкових машин вирвалися з облогового Маріуполя. Частина людей вже дісталася Запоріжжя, де вони отримали необхідну першу допомогу в центрах підтримки. Всього з Маріуполя виїхало на власному транспорті близько 30 тисяч людей", - додається.

Незважаючи на безперервні обстріли, в тому числі Драматичного театру та басейну "Нептун", триває розбір завалів і порятунок людей.

Інформація щодо постраждалих у Маріуполі ще уточнюється.

Окупанти майже зрівняли Маріуполь із землею. Жителі, які залишаються у Маріуполі не мають води. Лише незначна частина людей у ​​приватному секторі може брати воду із колодязів.

Зараз ви читаєте новину «За добу на Маріуполь скидається від 50 до 100 авіабомб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі