вівторок, 08 вересня 2020 17:30

Рішення щодо санкцій "Північого потоку-2" повинні ухвалити всі країни ЄС - Меркель

Рішення щодо санкцій "Північого потоку-2" повинні ухвалити всі країни ЄС - Меркель
Меркель сказала, хто остаточно вирішить долю "Північного потоку-2". Фото: REUTERS

Німеччина відмовилась одноосібно вирішувати долю російського газопроводу "Північний потік-2". Рішення щодо санкцій через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального повинні ухвалити всі країни ЄС.

Про це на закритому засіданні фракції ХДС/ХСС у Бундестазі заявила канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

За її словами, остаточного рішення у зв'язку зі справою про отруєння Навального у Німеччини немає.

"Остаточне рішення не ухвалено. Однозначно доведено, що Навальний був отруєний, тому необхідна загальноєвропейська реакція. А оскільки не йдеться про напад на Німеччину, вона повинна діяти як держава-член ЄС", - сказала Меркель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина не виключає санкцій щодо "Північого потоку-2" через отруєння Навального

Раніше в понеділок представник уряду ФРН Штеффен Зайберт повідомив, що канцлерка Анґела Меркель не виключає введення проти Росії санкцій, які можуть торкнутися недобудованого газопроводу "Північний потік-2". Глава німецького МЗС Гайко Маас пов'язав майбутнє цього проєкту з розслідуванням в Росії отруєння Навального. Кремль не визнає, що отруїв опозиціонера, та не бажає навіть починати розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Рішення щодо санкцій "Північого потоку-2" повинні ухвалити всі країни ЄС - Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі